maanantai 13. elokuuta 2018

11. raskausviikko (rv 10+0 - 10+6)

Ihanaa, huomenna alkaa 12. raskausviikko ja kaikki oppaat hehkuttaa kuinka sen jälkeen pahoinvoinnin pitäisi alkaa pikkuhiljaa helpottaa! Ja juu tiedän myös, että monella näin ei käy, mutta ei pahoinvoinnin pitäisi ihan hirveästi enää pahentuakaan. Ja oikeastaan jo tämä 11. raskausviikko on ollut helpompi pahoinvoinnin suhteen. Sen ensimmäisen työpäivän ja ensimmäisen oksennuksen jälkeen olin loppuviikon yllättävänkin energinen ja työt sujui paremmin kuin aikoihin :) Pääsin myös pitkästä aikaa liikunnan pariin ja tuli käytyä reippaammalla kävelylenkillä, pyöräilemässä ja kuntosalilla. Aivan ihanaa pitkän tauon jälkeen päästä kunnolla liikuttamaan kehoa <3 Huonoa oloa oli välillä, mutta ei läheskään koko aikaa. Vain lauantai-iltana oli niin kamala olo, että toivoin oksentavani, mutta mitään ei tullut ylös, joten kärvistelin sitten siinä pahassa olossa. Sen jälkeen merkittävää pahoinvointia ei ole kuitenkaan ollut.


Nyt raskausoireina on siis lähinnä ajoittainen huono olo ja vaihteleva väsymys. Välillä olen niin väsynyt, että pelkään nukahtavani rattiin ja nukun töiden jälkeen päiväunet, mutta välillä taas on energiaa yllättävänkin paljon. Yöt olen nyt nukkunut vähän paremmin, nukahdan klo 21.30-22.30, herään siinä klo 2 ja klo 4-5, mutta en enää valvo tuntikausia vaan nukahdan uudestaan ja sitten kokonaan herään klo 5.30-6.30. Nuo on jo ihan kohtuulliset unet, varsinkin jos sattuu torkahtamaan hetkeksi vielä päivällä :) Ja hei en herää enää syömään yöllä, jesjesjes! Ja unen laatu tuntuu olevan parempaa, koska päivällä vain väsyttää, ei ole sellainen kokonaisvaltainen uupunut ja huono olo kuin unettomuusaikoina.


Ai niin, sunnuntaina tuli ostettua ensimmäiset vauvanvaatteet, vaikka lupasin tekeväni ensimmäiset hankinnat vasta neuvolan ekan ultran jälkeen. Mutta oli niin hyvä tarjous ja niin söpöjä vaatteita, että oli vaan pakko :) Nyt on sitten kietaisubodyt koossa 50cm, 56cm ja 62cm + vähän muuta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti