perjantai 27. heinäkuuta 2018

7. ja 8. raskausviikko (rv 6+0 - 7+6)

7. ja 8. raskausviikko on mennyt samoilla oireilla eli kaksi viikkoa vaihtelevasti huonoa oloa ja väsymystä ja jatkuvasti nälkä. Kaikki ruuat alkaa kyllästyttää ja joka päivä pitäisi syödä jotain uutta. Varsinkin välipaloihin, kuten leipään, jogurttiin ja hedelmiin oon täysin kyllästynyt. Vesimeloni uppoaa hedelmistä parhaiten ja joskus omenat. Ennen meni banaani, mutta nyt yököttää ajatuskin. Leipää pystyn vielä jotenkin syömään, mutta sen tekeminen ällöttää, joten mies saa usein tehdä aamiaisleivät :D Tänä aamuna tosin upposi mannapuuro tuoreilla mustikoilla ja eilen keksin ostaa karjalanpiirakoita, jotka myös meni hyvin alas. Tällä hetkellä tekisi nieli jotain intialaista tai nepalilaista ruokaa ja ajatus jauhelihasta tai kanasta saa yökkäämään. Ollaan oltu nyt paljon mökillä näiden helteiden vuoksi, joten ravintolaruokaa on rajoitetusti tarjolla, mutta toisaalta vanhemmilta saa apua jatkuvaan ruoanlaittoon, mikä on ollut tervetullutta :) Mikään makea ei oikein vieläkään maistu, ehkä lettuja lukuunottamatta. Mutta se on vaan hyvä, koska oon jo tällä syömisellä kerryttäneet aika mukavasti lomakiloja... Ei ollut mukava käydä neuvolan vaa’alla, sanonpahan vain! Näinkö ne raskauskilot tulee? Mä olin niin suunnitellut kaikkia terveellisiä välipaloja ja raskausaikaan sopivaa liikuntaa, mutta krapulaolo yhdistettynä tähän jatkuvaan helteeseen on kyllä saanut lähinnä makaamaan ja syömään sitä mikä maistuu. Yhtenä päivänä käytiin sup-lautailemassa ja jo siinä tuli niin heikko olo, että silmissä musteni hetkeksi ja oli pakko meloa välillä kyykyssä, kun ei jaksanut seistä. Että en taida ihan juoksulenkille tai edes sauvakävelemään lähteä nyt... Onneksi neuvolassa lohdutettiin, että ehdin liikkua sitten myöhemmin, kun pahoinvointi ja helteet helpottaa :)

Vaikka välillä mene järki tähän huonoon oloon, niin oon kyllä tosi tyytyväinen jos selviäisin tällaisella ololla. En ole oksentanut kertaakaan ja välillä on ollut myös päiviä, jolloin oksettavaa oloa ei edes tule. Olen pystynyt syömään aina edes jotain eikä pahoinvointi enää valvota niin paljon öisin. Herään kyllä edelleen kukonlaulun aikaan, mutta toisaalta saan ensimmäistä kertaa sitten lapsuuden nukuttua päiväunia :) Oon kuitenkin lukenut, että pahoinvointi on pahimmillaan 9.-11.viikolla, joten en ole vielä lähimainkaan selvillä vesillä. Mutta sormet ja varpaat ristissä, ettei kovasti pahenisi!


2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon raskaudesta! <3 Olen ollut tähän asti asiasta täysin tietämätön, sillä pidin koko kesän ”taukoa lapsettomuudesta” enkä siis kirjoitellut blogiin tai käynyt lukemassa muiden blogeja. Ihanaa kuulla, että teitä onnisti :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä pitää välillä taukoa näistä jutuista :) Ja kiitos onnitteluista <3

    VastaaPoista