sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Varhaisultra

Käytiin lapsettomuusklinikalla varhaisultrassa perjantaina kun viikkoja oli mun laskujeni mukaan kasassa 7+0. Tuntui niin pitkältä ajalta odottaa tätä varhaisultraa, että olisin varmaan mennyt yksityiselle jos ei olisi kuulunut hoitoihin, en ikinä olisi voinut odottaa viikoille 11-14 saadakseni tietää onko siellä oikeasti joku! Ultraaja oli mukava ja sanoi heti alkuun, että jos nyt löytyy hyvä syke ja oikean kokoinen kaveri oikeasta paikasta niin keskenmenoriski on enää häviävän pieni :) Sitten hän katseli vielä tietoja ja sanoi, että tarkoitus on myös tarkistaa montako vauvaa siellä on, koska mulla on seurantaultrassa huhtikuussa todettu yhden sijaan kaksi johtofollikkelia. Olin jo etukäteen itsekin jännittänyt voisiko siellä olla yhden sijaa kaksi ja tuo kommentti kyllä nosti jännityksen potenssiin sata :D

Ultraus tehtiin alakautta, koska vatsan päältä ei tietenkään vielä mitään näy saati kuulu. Jännitti ihan hirveästi maata siinä pöydällä ja odottaa kun laitteet laitettiin paikoilleen. Puristettiin miehen kanssa kumpikin toistemme käsiä kuin henkihieverissä. Kun ultraaja vihdoin sai kuvan näkyviin, hän sanoi ensin, että ”täällä on ihan yhden vauvan raskaus oikeassa paikassa”. Ensimmäinen helpotuksen huokaus. Sitten hän käänsi ruudun meille päin ja näytti pienenpienen vauvanalun ruudulta ja siinä vauvan keskivaiheilla kuva väreili tasaiseen tahtiin ja ultraaja kertoi, että siinä lyö sydän <3 Toinen helpotuksen huokaus. Helpotuksen kyyneleet pääsi myös välittömästi, itketti ihan hirveästi nähdä se pieni rakas siellä ruudulla ja että kaikki oli hyvin. Kyyneliin on kyllä varmasti siellä totuttu kun sain heti nenäliinan käteen :D Ultraaja mittasi vielä pikkukaverin ja sekin vastasi hyvin oletettuja viikkoja. Sitten kuunneltiin vielä sydänäänet ja nekin kuuluivat oikein hyvin, oli aikamoista jumputusta. Hassua ajatella, että jollain niin pienellä lyö jo sydän niin kovaa vauhtia :)

Viikot arvioitiin parilla päivällä eteenpäin niin, että perjantaina oli 7+2 eikä 7+0. Sopii mulle, sain hypätä yli pari pahoinvointipäivää! ;) Saatiin vielä muutamia lappuja neuvolaan ja synnärille vietäviksi sekä äitiyskortti ja ultrakuvat. Tuli kyllä todella helpottunut ja liikuttunut olo varhaisultrasta ja suosittelen sitä kaikille, joilla vain on siihen mahdollisuus :) Varsinkin jos on tällainen huolestuneisuuteen taipuva ihminen niin varhaisultra vähentää huolia paljon ja monta viikkoa ennen ”normaalia” ultraa. :)

Nyt sitten pienen ihmeen kasvattelu jatkuu jatkuvalla syömisellä, ajoittaisella pahalla ololla ja päiväunilla (joita en oo osannut nukkua sitten lapsuuden, mutta nyt on maistunut!).

6 kommenttia:

 1. Voi ihania uutisia <3 Nyt on varmasti vielä todellisempi olo. Onnea vielä odotukseen.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! :) Oikein paljon onnea vielä!

  VastaaPoista
 3. Todella ihania uutisia <3 Varmasti rauhoitti mieltä, ja pystyy odotuksestakin nauttimaan eri tavalla kun tietää että kaikki on hyvin. Itsekin varmasti päädyn aikanaan varhaisultraan, sen verran huolehtivaa sorttia olen myös ja pakkohan se on sitten nähdä että kasvaako sitä masussa oikeasti joku :D Onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja pidän peukut että pääset pian varailemaan varhaisultraa :)

   Poista