keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Piinapäivät vol. 3

Tämän kierron oirelistausta oli melkoisen tylsä kirjoittaa, sillä rintojen arkuuden lisäksi ei oikeastaan ollut mitään muita oireita. Joitain huomioita kirjoittelin päivien kohdalle ylös, mutta nekin olivat tosi lieviä tuntemuksia tai olisivat voineet johtua mistä tahansa. Pikkuhiljaa siinä dpo10 kohdalla alkoikin jo olla tosi varma olo siitä, että tämä on taas negakierto. Kai se nyt jossain jollakin tavalla tuntuisi jos olisi raskaana? Olisi jotenkin erilainen olo tai jotain uutta oiretta viime kiertoihin nähden? Ainoa "oire", joka oikeasti herätti toiveita, oli dpo5 vessapaperiin ilmestynyt pienenpieni veritahra. Mulla ei KOSKAAN ole ollut  minkäänlaista tiputtelua tai edes vaaleanpunaista viirua valkovuodon joukossa, menkat on aina selvästi alkaneet ja loppuneet ilman mitään välivuotoja. Tuo pikkuveripisara siis herätti toiveet siitä, josko hedelmöittynyt munasolu olisi kiinnittynyt kohdun limakalvoon ja siinä yhteydessä aiheuttanut tuon pienen veripisaran tihkumisen. Suurimmalla osalla ihmisiä mitään kiinnittymisvuota ei esiinny, mutta monilla sitä kuitenkin on jonkin verran, joten ei tuo ainakaan mahdoton ajatus olisi. Toisaalta veripisara oli niiiiin pieni, että saattoi olla peräisin vain jostain pikkunirhaumasta iholla tai mistä lie. Eli ei senkään varaan voi kovasti toiveita laskea. Toinen asia, mikä herätti toiveita, oli selkeät ovulaatiosta ja keltarauhasen toiminnasta kertovat oireet (limat, rintojen arkuus) ja senpä vuoksi olin aika luottavaisin mielin sen suhteen, että ovulaatio ainakin tapahtui tässä kierrossa. Tallettelut ja ovulaation hyödyntäminen onnistui myös tässä kierrossa todella hyvin ja seksiä oli joka päivä viikon ajan ovulaatioajankohdan ympärillä. Luulisi, että sieltä nyt edes yksi siimahäntä olisi selviytynyt uintimatkasta munanjohtimeen ja tavannut irronneen munasolun!  Mutta vahvasti tosiaan tällä hetkellä näyttää siltä, että näin ei ole käynyt, kun mitään siihen viittaavia tuntemuksia ei ole. Tässä siis ne vähäiset:

Dpo-1 ovistestiin plussa, paljon venyvää limaa, illalla alavatsakipuja
Dpo0 nipistyksiä yms tuntemuksia munasarjoissa, jatkuva pissahätä, ovistesti jo haalennut selvästi
Dpo1 kuivaa, rinnat ehkä vähän arat jos painelee
Dpo2 ”limaklöntti” (kirkasta ja venyvää), rinnat vähän arat painettaessa
Dpo3 rinnat vähän arat painettaessa, 11 h yöunet
Dpo4 rinnat arat, väsymys
Dpo5 rinnat arat, hetkittäistä poltetta alavatsalla, valkovuoto, pienenpieni veritahra valkkarin seassa (siis niin pieni, että piti ihan tihrustaa onko verta vai ei :D)
Dpo6 rinnat tosi arat, väsymys, pikkupolttelua alavatsalla
Dpo7 rinnat tosi arat, turvotus
Dpo8 rinnat arat, ei mitään muuta oiretta
Dpo9 rinnat arat ja huuliherpes puhkesi, ei mitään muuta oiretta (no väsyttää mutta johtuu vaan juhannuksesta)
Dpo10 rinnat arat, vatsan turvotus ja ilmavaivat (väsymys mutta edelleen juhannuksesta)
Dpo11 rinnat ja nännit arat, väsymys, NÄLKÄ, aamulla oli vähän kuumia aaltoja joten eiköhän se viittaa estrogeenin laskuun taas :( Huoh, ei tästä tule yhtään mitään.
Dpo12 rinnat ja nännit arat, väsymys, nälkä
Dpo13 nännit arat, menkkakipuja/vihlontoja pienen hetken, väsymys, aamulla taas kuuma mutta päivällä vähän paleltaa, nukkumaan mennessä nenä oli tukossa
Dpo14 rinnat ja nännit arat, toinen pieni huuliherpesrakkula puhkesi ja vähän paleltaa, mutta ei muita oireita
Dpo15 rinnat vähän arat, väsymys

Raskaustestin tein huvin ja urheilun vuoksi dpo7 ja tietystihän se oli aivan puhdas nega. Mulla oli tässä ehkä ajatuksena totuttaa itseäni testaamiseen ja negaan, koska nythän mä välttelen sitä testaamista viimeiseen asti ja sitten kun viimein dpo15 testaan, niin putoan korkealta ja kovaa, kun on jo ehtinyt toivoa, että olisikin plussa. Mutta eipä tuo dpo7 testaus tähän näyttänyt auttavan, edelleen välttelen testaamista. Mieluummin ottaisin vaan suoraan menkat. Sen päätin, että tällä kertaa en edes odottele menkkoja ennen dpo17  eli tällä laskukaavalla vuodon pitäisi alkaa siis 2.7. Sitä odotellessa... Ensi kiertoon mulla onkin sitten kaapissa jo odottamassa uusi ase nimeltä Donaverty, jonka pitäisi toimia hyvin PCOS-potilailla ja joka saattaa vahvistaa Letrozolin vaikutusta ja aikaistaa ovulaatiota. Toinen uusi ase on KESÄLOMA! :) Stressin vähentyminen ja rento lomailu ei varmasti tee haittaa hormonitoiminnalle.

Päivittelen viimeisten piinapäivien oireet kunhan päivät kuluu eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti