maanantai 11. kesäkuuta 2018

Paras aika kuukaudesta

Täällä elellään taas sitä vauvan yrittämisen parasta aikaa eli ovulaatiohetkeä :) Tai ainakin veikkaan, että ovulaatio on ihan oven takana, koska tänään on kp14 ja limailua on ollut jo kp9 lähtien. Halukkuus myös selvästi lisääntynyt eilisestä lähtien. Ovulaatiotestien tekemisen aloitin kp11 ja eilen testiin piirtyi jo toinenkin viiva, mutta vielä niin heikko, ettei voinut laskea plussaksi. Mikä oli ihan hyväkin asia, koska eilinen oli sen verran aktiivinen päivä, että olisi ollut haastavaa löytää aikaa hyödyntää ovulaatioplussaa jos sellainen olisi tikkuun piirtynyt. Jos testiplussa tulee tänään tai huomenna, niin leijailen kyllä pilvissä pari päivää, koska sehän tarkoittaisi, että ovulaatio tulee ihan NORMAALIIN aikaan. Yleensähän 28 päivän kierrossa ovulaatio tapahtuu n. kp14 ( eli 14 vrk ennen seuraavien kuukautisten alkua), joten jos tänään pärähtäisi testiin plussa niin voisi jo laskea kierron ihan normaalin pituiseksi. Oonkin jo ihan kyllästynyt odottelemaan ovulaatiota sinne kp17-22 asti saati sitten vielä pidemmälle, kuten luomuna käy (kp50?) tai ettei ovulaatiota tule ollenkaan. Kiitos lääketieteen, munkin keho on herännyt toimimaan normaalin kuukautiskierron mukaisesti :) 


Jostain syystä mulla on sellainen uskomus, että aikainen ovulaatio tietäisi hyvää raskautumisen kannalta. Että se munasolu olisi jotenkin parempilaatuinen ja limakalvo vielä niin tuore, että siihen olisi helpompi kiinnittyä. Jos ovulaatio tapahtuu tosi myöhään, niin siinä vaiheessa kun hedelmöittynyt munasolu saapuu kohtuonteloon ja valmistautuu kiinnittymään, kohdun limakalvo saattaa jo alkaa olla vähän rapistumaan päin ja siihen on vaikea kiinnittyä. Tosin tiedän kyllä myös naisia, jotka ovat raskautuneet jopa kp30 tapahtuneesta ovulaatiosta ihan onnistuneesti. Mutta silti liputan näiden aiempien ovulaatioiden puolesta myös siksi, että mitä aiempi ovulaatio, sitä lyhempi kierto ja sitä useampia yrityskiertoja vuositasolla. Vähemmän siis "turhia" odottelupäiviä.


Tää on niin sitä toivon ja haaveilun aikaa, ja hormonitkin tukevat tätä hyvää mieltä kun tasot on normaalit/korkeat. Vielä parempi hetki koittaa kyllä heti ovulaation jälkeen, kun huokaisee helpotuksesta toisaalta sen suhteen, että ovis ylipäänsä tuli tässäkin kierrossa ja toisaalta sen suhteen, että kaikki voitava on nyt tehty ja saa hetkeksi hengähtää. Siinä kohtaa kiertoa usko onnistumiseen on myös vielä vahva ennen kuin se joskus dpo7 muuttuu taas stressiksi siitä, ettei tunne kiinnittymisoireita tai mitään muutakaan hyviä oireita ja kunnon hiiiiitaaasti etenevät piinapäivät todella alkaa. No mutta ei mietitä sitä vielä, nyt elän tätä ihanaa hetkeä :)

10 kommenttia:

  1. Mun kierto on keskimäärin 26 päivää ja usein juurikin sen. Huomasin ovulaation KP 18 (limat) ja tulin raskaaksi. Yritimme 8kk. Useimmissa kierroissa huomasin ovulaationi tapahtuvan normaalia myöhemmin.

    VastaaPoista
  2. Okei lohdullista kuulla kun mulla aina ovikset niin myöhään :) Eilenkään ei vielä tullut testiin plussaa joten varmaan taas tapahtuu aikaisintaan kp17. Sulla on kyllä kadehdittavan lyhyet kierrot! Vaikka tietty luteaalivaihe voi jäädä liiankin lyhyeksi jos ovis tulee myöhään ja menkat tulee pian sen jälkeen. Mutta koska tulit raskaaksi niin ei näemmä sekään ollut este :) Onnea kovasti raskaudesta <3

    VastaaPoista
  3. Joo oonkin ihmetelly tärä kierron säännöllisyyttä! Söin pillereitä viisi vuotta ja heti eka kierto lopetuksen jälkeen oli 26 päivää. Ainoastaan menkat oli erilaiset kun ennen pillereitä - lyheni kolmeen päivään kuudesta. Olen ollut siis ilman pillereitä viime vuoden tammikuusta asti ja elokuussa ajattelimme, että vauva on tervetullut mikäli on tullakseen. Kaksi 30:nen päivän kiertoa mahtui tuohon liki puoleentoista vuoteen. Muutoin aina se 26 päivää. Emme oikeastaan yrittämällä yrittäneet raskautua, mutta puhuimme kyllä siitä, että jos vuosi menee ilman mitään merkkiä siitä, että edes voisin raskautua niin sitten menisimme lääkäriin. Onneksemme tosiaan huhtikuussa olussa tuli.

    Voi kiitos <3 kyllä teilläkin vielä onnistaa! <3

    VastaaPoista
  4. Mulla aiemmin ovulaatio oli aina kp14 mutta nyt heittelee kp15-18 välillä sekä kierto on pidentynyt sen myötä tämä tapahtui hoitojen aloitettua en oikein tiedä saiko stressi sen aikaan vai mikä -_- ikinä en ole vielä raskaaksi tullut mutta onhan moni raskautunut myöhäisemmällä ovulaatiolla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa ikävää että hoidot saaneet aiemmin säännöllisen oviksen tolleen heittelemään :/ Onneksi tuo kp15-18 ei kuitenkaan ole vielä varsinaisesti myöhään sekään, myöhäisestä kai virallisesti puhutaan jos on kp21 jälkeen :) Mutta mua ainakin silti ärsyttää aina venailla, olisi kivempi jos tulisi ajoissa ja samaan aikaan..

      Poista
  5. Kovasti jo peukut pystyssä odottelen teidän kuulumisia tästä kierrosta. :) Milloin bongasit oviksen ja alkaa jo r-testit polttelemaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että siellä on kannatusjoukkoja tähän kiertoon! <3 Ovistestiin sain plussan taas kp16 eli samaan aikaan ku viime kierrossa. Tänään on dpo10 ja oikein mitään oireita ei ole niin en oo viitsinyt kirjoitellakaan... Raskaustestiä en halua tehdä ku inhoan tuijottaa sitä valkoista ruutua mihin ei ilmesty mitään vaikka kuinka kääntelis :( Odottelen siis rauhassa menkkoja :)

      Poista
  6. Tiedän tunteen, valkoinen näyttö vetää mielen tosi alas. Tsemppiä odotteluun :) toivottavasti tulisi hyviä uutisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samoin sulle :) Kommentoin muuten kerran johonkin sun blogitekstiin jotakin, mutta tuli vain ilmoitus että kommentti julkaistaan hyväksynnän jälkeen mutta ei ole näkynyt. Mietin onko sulla joku sellainen asetus että kommentit menee johonkin jemmaan :D En kyllä muista enää mitä edes kirjoitin, mutta nyt tuli sun kommentista vaan mieleen tämä..

      Poista
    2. Hyvä, kun sanoit! Ei ole tullut mitään ilmoistusta, että kommentti odottaisi. Selvästi vielä opeteltavaa tämän kanssa :D

      Poista