maanantai 9. huhtikuuta 2018

Ovulaatiotestien tulkintaa


Viime torstaina lääkäri siis veikkasi, että lauantaina ovulaatiotesti olisi jo positiivinen. No, ei se ollut. Käytän halvempia ovulaatiotestejä, joihin pitäisi piirtyä kontrolliviivan kanssa tasavahvuinen tai tummempi viiva, jotta testin voisi tulkita positiiviseksi. Kallimmat digitaaliset ovulaatiotestit on siitä parempia, että niissä ei tarvitse tihrustella, vertailla ja arpoa viivojen vahvuuksien kanssa vaan niihin tulee vilkkuva hymynaama hedelmällisten päivien merkiksi ja pysyvä hymynaama kun ovulaatio on ovella. Lauantaina viivatesti oli kuitenkin niin selkeän negatiivinen, ettei tarvinnut sen kummemmin tihrustaa.

Sunnuntaina tein taas testin kädet täristen (ole positiivinen, ole positiivinen, ole positiivinen….) ja lopulta siihen piirtyi kuin piirtyikin kaksi viivaa! Toinen viiva ei ollut ihan yhtä tumma kuin kontrolliviiva eli se ei ollut täysin positiivinen, mutta huomattavan vahva viiva siihen kumminkin tuli. Tulkitsin, että ovis olisi tuloillaan ja viimeistään seuraavana päivänä testi olisi ehkä jo positiivinen. Onneksi oltiin juuri heiluteltu peittoja samana aamuna, samoin edellisenä. Tein sunnuntaina illalla vielä toisen erimerkkisen testin ja siihen ilmestyi kaksi hyvin haaleaa viivaa, siis myös kontrolliviiva oli tosi haalea, mutta viivat olivat yhtä paksut. Nämä taisi olla niitä halvimpia ovistestejä, joten sen näköjään huomaa laadussa, kun kontrolliviivakin on aika hailura. Eli jäi hieman epäselväksi oliko se nyt sitten plussa vai ei..? Ajateltiin, että heilutellaan peittoja nyt sitten vielä illallakin varmuuden vuoksi jos aamun siittiöt eivät ole riittävän pitkäikäisiä ja sinnikkäitä (koska ovulaatiohan tapahtuu vasta 12-48 h positiivisesta ovistestistä). Voin rehellisesti sanoa, että oli yksi nautinnolisemmista seksikerroista vähään aikaan, joten ei se lapsentekoseksi ainakaan aina ole mitään tylsää pakkopullaa. :D Luulen, että ovulaatioon vaikuttavat hormonit ovat osaltaan vaikuttamassa,koska onhan se lisääntymisen kannalta järkevää, että nainen haluaa seksiä ja nauttii siitä juuri silloin kun on hedelmällisemmillään. Jottei asiat kuitenkaan sujuisi liian hyvin, niin ongelmaksi muodostui se, että vaikka mieskin selvästi nautti, oli siemensyöksyn saaminen todella vaikeaa, kun seksiä on nyt ollut niin usein ja tämäkin oli jo toinen kerta saman päivän sisällä. Parikymppisenä kaksi kertaa päivässä ei ollut määrä eikä mikään, mutta yli kolmikymppiselle tekee näköjään jo vähän tiukkaa :D Toki myös paineet siitä, että nyt testi on plussa ja nyt on pakko, voi olla osana vaikuttamassa tässä. Todettiin sitten jossain kohtaa, että nautitaan niin kauan kun hyvältä tuntuu ja ei ole välttämättömyys mennä loppuun asti jos on liikaa paineita, kun onhan siellä ne aamun veijarit ovulaatiota odottamassa. :)


Vasemmalla ylhäällä sunnuntaiaamun tikku (kp20),  vieressä sunnuntai-ilta ja alla maanantai (kp21)

Tänään tein sitten vielä samaisen hailuraviiva-ovulaatiotestin ja nyt testiviiva oli kontrollia heikompi, joten tulkitsen nyt sitten sen eilisillan testin positiiviseksi :) Onneksi ei olla pelkkien testien varassa vaan menen perjantaina vielä verikokeeseen, jolla varmistetaan, että ovulaatio on todella tapahtunut. Tänään on ainakin ollut aikamoiset vatsakivut ja vihlontaa munasarjoissa, joten voi hyvinkin olla, että munarakkula on puhjennut tänään. Tästä ne piinapäivät sitten alkaa... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti