lauantai 14. huhtikuuta 2018

Kuplintaa

Täällä on todelliset piinapäivät pian alkamassa, sillä nyt on dpo 5 (=days past ovulation). Jos hedelmöittyminen olisi tapahtunut, pitäisi hedelmöittyneen munasolun olla vasta saavuttanut kohtuontelon, mutta se ei olisi vielä kiinnittynyt kohdun limakalvoon eli vielä ei ole mahdollista olla mitään raskausoireita. Siinä mielessä siis kovin tylsiä päiviä nämä muutamat ovulaation jälkeiset päivät. Ja tiedetään, eihän sen jälkeenkään pysty erottamaan raskausoireita PMS-oireista, mutta aina voi yrittää :D

Vaikkei raskausoireita voikaan vielä olla, niin perinteisiä ovulaation jälkeisiä tuntemuksia kyllä löytyy senkin edestä. Mulla kipeytyy nykyään rinnat tosi aroiksi jo heti ovulaatiota seuraavasta päivästä alkaen ja ovat arat ensimmäiseen vuotopäivään saakka. Kaksi viikkoa siis irvistellään jos hölkkää, hyppii tai makaa vatsallaan, ihanaa... Mutta sitten toinen vähän oudompi tuntemus on alkanut myös vaivata muutamana päivänä ovulaatiosta: alavatsan "kuplinta". Vaikea selittää tarkasti millaista se siis on, mutta tuntuu kuin alavatsa "kuplisi", ihan kuin siellä menisi jotakin ilmakuplia, mutta mitään ilmavaivoja tai välttämättä turvotustakaan ei ole. Se tuntuu tosi jännältä enkä ole löytänyt tietoa, että olisi mikään yleinen PMS-oire. Kuplimistunne saattaa hyvin olla peräisin suolistosta, mutta en ymmärrä miksi sitä esiintyy aina samaan aikaan kiertoa. Jos joku muukin kärsii tästä "kuplimisesta" tai tietää mitä tarkoitan, niin kommentoi ja ilmoittaudu please, mä haluan tietää etten ole ainoa! 

Mielelläni tässä piinapäivien ratoksi lukisin millaisia ovulaation jälkeisiä tuntemuksia ja oireita ihmisillä on normaaleissa negakierroissa ja toisaalta millaisia on ollut plussakierroissa ? :) Ovatko eronneet mitenkään toisistaan vai olleet ihan täysin samanlaisia? Netti on pullollaan kertomuksia myös siitä miten naiset ovat tunteneet kiinnittymisen, oletko itse tuntenut sen jotenkin vai onko ollut ihan "oireeton"? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti