perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kemiallinen raskaus

Viimeksi arvelin jo laskeneeni dpo:t väärin kun menkkoja ei kuulunut eikä oikein ollut mitään raskausoireitakaan. Sitten alkoi jo olla dpo16 lähellä myöhäisemmänkin ovulaation laskukaavalla, joten väkisinkin alkoi jo epäillä, että voisiko sittenkin.. Tällä hetkellä uskon, että olin laskenut dpo:t kuitenkin oikein ja sillä laskukaavalla dpo15 tein ekan raskaustestin. Ensin tulkittiin se negaksi, mutta minuutin jälkeen siihen alkoi piirtyä toinenkin viiva. Viiva oli niin haalea, että pohdin jo onko se vaan viivanpaikka. Mies oli sitä mieltä, että tuollainen hailura viiva tulee aina. Onneksi oli kahden testin pakkaus, joten näytin vertailun vuoksi käyttämätöntä tikkua ja mieskin joutui myöntämään, että kyllä pissatussa tikussa viiva oli. Tiesin kuitenkin, ettei noin hailura viiva näin pitkään ovulaation jälkeen tiedä hyvää ja yritin suhtautua testiin negana ja odotella menkkoja. Aika mateli kun odottelin, että menkat alkaisi tai voisi testata uudestaan. Kun dpo17 ei vieläkään vuotoa alkanut kuulua, tein kädet täristen uuden testin. Oli tosi outo olo, koska tavallaan tiesin ettei raskaustestiin olisi tullut toista haaleatakaan viivaa jos ei ole raskaana, mutta samalla olo oli niin ei-raskaana-oleva kuin vaan voi olla. Ei minkäänlaisia raskauteen viittaavia oireita. Oli pitkät minuutit odottaa tulosta. Tulos oli negatiivinen. Aika selvä negatiivinen. Kun vertasi tätä dpo17 tehtyä testiä  siihen dpo15 tehtyyn, erotti selvästi että dpo15 testissä oli viiva. Vaalea, mutta vaaleanpunainen viiva.

Negatiivisen testin jälkeen oli tuskaa odotella menkkoja, kun tuntui että kierto venyy taas ihan turhaan ja haluaisi jo päästä uuteen kiertoon. Onneksi dpo17-18 välisenä yönä vuoto sitten alkoikin ja sen otti ihan ilolla vastaan. Näin jälkikäteen ajateltuna nuo kaksi päivää haalean raskaustestin ja negatestin välillä oli kyllä pitkää piinaa kun ei tiennyt onko raskaana vai eikö ole. Olisin vain halunnut, että menkat olisi alkaneet silloin kun piti, ilman mitään viivästyksiä. Nythän ne olivat lopulta siis lähes 4 päivää myöhässä. Olen tässä lukenut kemiallisesta raskaudesta ja olen aika varma, että tästä nyt mullakin oli kyse. Munasolu oli siis irronnut ja hedelmöittynyt, mutta ei tarttunut kunnolla kohdunseinämään kiinni. Se kuitenkin yritti kiinnittyä, minkä takia istukkahormonia ehti erittyä sen verran, että eka raskaustesti siihen reagoi. Jonkun tutkimuksen mukaan jopa 70% hedelmöittyneistä munasoluista ei kiinnity kunnollla ja yleensä nainen ei edes ehdi tietää olleensa raskaana, sillä menkat alkavat ajallaan tai muutaman päivän myöhässä ja vuodon mukana tulee sitten tuo hedelmöittynyt munasolukin.

Aluksi harmitti tää koko kemiallinen tosi paljon, mutta nyt ajattelen sen positiivisena asiana: hedelmöittyminen onnistui heti ekasta todistusta ovulaatiosta, joten uuden raskauden mahdollisuus on varmasti hyvä :) Ja mieluummin raskaus loppuu heti alkuunsa kuin että tulisi myohemmin keskenmeno. Nyt sitten uutta ovista metsästämään kunhan on kärvistelty menkat ensin pois alta.


4 kommenttia:

 1. Voi että! Sama ajatus minulle tuli, että toisaaltahan tuon kemiallisenkin saa käännettyä positiiviseksi. Itse tikuttelin tässä kierrossa ovista, mutta en napannut. Oli liuskatestit niin todella hankala tulkita. Tsemppiä sinne <3

  -Z

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, nää aina lämmittää mieltä :) Joo onhan tää kemiallinen kuitenkin tyhjää parempi vaikka vähän menkkoja viivästyttikin. Ne liuskatestit on kyllä välillä tosi hankalia. Toivottavasti ens kierrossa tulis sullekin selkeä ovisplussa ( ja tietty se toinenkin plussa ). Tsemppiä sinne kanssa! <3

   Poista
 2. Hyvä että pystyit kääntämään tuon kemiallisen positiiviseksi asiaksi, kyllähän se vahva merkki on siitä että raskautuminen todella on mahdollista! Parempi onni ensi kierrossa sitten, tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja onnea vielä, toivotaan että tuun pian perässä :)

   Poista