tiistai 28. maaliskuuta 2017

Valoa tunnelin päässä

Kaksi paremmin nukuttua yötä takana ja johan maailma näyttää vähän valoisammalta :) Nämä pienet askeleet kohti parempaa unta sain otettua jättämällä työasiat oikeasti töihin, lepäämällä paljon ja sen jälkeen väsyttämällä itseäni muulla kuin työasioilla. Niin kuin esimerkiksi reippaalla kävelylenkillä, kokkailulla ja saunomalla itseni kunnon hikeen... 

Ehkäpä tuo lisääntyvä valoisuuskin auttaa kehoa tahdistamaan uni-valverytmiä ja siten auttaa unettomuuden voittamisessa :) Lisäksi aurinkoiset kevätpäivät piristävät vähän mielialaa ja houkuttelevat ulos. Vaikka täytyy myöntää, että pahimmilla hetkillä auringonpaiste ja lämpö tuntui kyllä vain sääjumalien kettuilulta :D Aurinkoisella säällä ristiriita oman mielialan ja oletetun yleisen mielialan välillä on niin suuri, että se saa tutkitustikin ihmisen kokemaan tällöin suurempaa yksinäisyyden tunnetta, mikä lisää alakuloisuutta. Samalla saattavat mieleen hiipiä muistot siitä miten on aiemmin nauttinut kevätpäivistä, vertailua nykyiseen olotilaan ja siten pettymyksen tunteita ja toivottomuutta. Tärkeintä olisi tällöin olla lempeä ja hyväksyvä omia tunteita kohtaan ja muistuttaa itseään siitä, että kevätpäiviä tulee vielä eikä mieliala tule ainaisesti olemaan musta. :) Helpommin sanottu kuin tehty, tiedetään...

Joka tapauksessa nyt näyttäisi olevan valoa tunnelin päässä ja siitä intoutuneena testasin tälläistä raikkaan makuista smoothieta:


Raikas sitruuna-vaniljasmoothie


250 g maitorahkaa
1 banaani
1,5 dl maitoa
1 dl sitruuna-vaniljamehukeittoa (Valio)
1 rkl raastettua inkivääriäKuori ja pilko banaani. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin (n. 15-30 min.) viilentymään niin maut erottuvat paremmin. Koristele halutessasi nonparelleilla ja suklaahipuilla tai kaakaonibseillä.

Valion sitruuna-vaniljamehukeitto oli minulle uusi tuttavuus ja täytyy myöntää, että oli hienoinen pettymys esanssisella maullaan. :/ Ajattelinkin kokeilla tätä smoothieta seuraavan kerran aidosta sitruunan mehusta, jolloin vaniljan maun voisi mehukeiton sijaan saada esim. vaniljan makuisesta heraproteiinijauheesta. Lupaan kertoa tuliko yhtään aidomman makuista... ;)

Aurinkoisia kevätpäiviä just sulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti